Известие

Collapse
No announcement yet.

наистина ли са толкова капризни скоростните кутии на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе на моята и смениха маслото на скоростите във Ванто като я купувах със Тутелла някаква, предполагам са сложили точно каквото трябва, но и при мен от десеттина дена след като застудя ОСЕЗАТЕЛНО по трудно се сменят 1,2 и 3 -та докато не покарам поне 7-8 км.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Незнам дали при вас е така, но на Дедра/Типо/Темпра има една гадост дето е на кормилната рейка, та като застудее почва да прави мизерийки. То си се и замърсява доста и прави включването трудно. А лично в моят случай са се поразбили малко шарнирните съединения на лостовата система, та от там пак малко по-трудно фиксира скоростите... Иначе преди година като смених маслото с някакво на фирмата Аджип, определено по-добре започнаха да се включват...

п.с. Ако модовете смятат мението ми за офтопик да го изтрият...
      Lancia Lybra SW Executive, 2.4JTD, 150 hp, 841C000 '03
      Lancia Kappa Coupe, 2.0t, 205 hp, 834A4.000 '97
      Lancia Kappa, 2.0, 145 hp, 838A1000 '95
      Lancia Dedra, 1.6, 90 hp, 159B9000 '94
      Lancia Dedra, 1.6, 90 hp, 835A1000 '91

Comment

Първоначално публикувано от alf
        нямам никва идея какво масло има в кутията ... но като знам произхода на колата вероятно никога не е сменявано но определено докато не покарам малко скоростите влизат по-трудно и със леко пристъргване което се усеща по лоста
        Вземи го смени да не береш ядове Сложи и това, което го дават по книжка
        Идва зима и ако е по-гъсто ще стане на грес и после кофти
        sigpic

Comment

След смяната на задният тампон на скоростната кутия включването на скоростите "поомекна"
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
          X